Het is van het grootste belang dat deze oplossingen voor iedereen beschikbaar komen en niet alleen voor inwoners van de rijkste economieën.
Willem Horstmann, Aegon Nederland
Den Haag,
24
februari
2021
|
09:34
Europe/Amsterdam

Oproep om coronamedicijnen wereldwijd te verspreiden

Samenvatting

Wereldwijd wordt hard gewerkt om het coronavirus in te dammen. Voor Aegon Nederland is het belangrijk dat mogelijke oplossingen ook zoveel mogelijk wereldwijd beschikbaar komen. Daarom ondersteunt Aegon de oproep van de Access to Medicine Foundation die aan wereldleiders en regeringen vraagt om te komen tot een eerlijke en rechtvaardige verdeling van de beschikbare middelen om de pandemie te bestrijden.

Downloads

Aegon vindt het belangrijk dat de toegang tot medicijnen voor mensen wereldwijd verbetert. Daarom steunt zij de Access to Medicine Foundation (ATMF). Deze stichting stimuleert farmaceutische bedrijven om medicijnen betaalbaar en toegankelijk te maken voor mensen in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Aegon Nederland belegt zo’n 75 miljard euro voor onder andere de pensioenen van zijn klanten. Met deze beleggingen wil Aegon op een positieve manier bijdragen aan het welzijn van zijn klanten, de maatschappij en onze leefomgeving.

Oplossingen voor iedereen

Op dit moment ondervindt een groot gedeelte van de wereld de negatieve gevolgen van de Covid-19 pandemie. Tegelijkertijd wordt hard gewerkt aan manieren om het virus in te dammen. Willem Horstmann, Chief Risk Officer van Aegon Nederland: "Het is van het grootste belang dat deze oplossingen voor iedereen beschikbaar komen en niet alleen voor inwoners van de rijkste economieën. Juist door het virus wereldwijd aan te pakken, is de kans op snel herstel het grootst. Het virus houdt zich immers niet aan landsgrenzen. Aegon zal deze boodschap actief overbrengen aan bedrijven waarin wij investeren."

Slimme financieringsconstructies

Samen met 94 andere institutionele beleggers steunt Aegon een investor statement van Access to Medicine Foundation die regeringen en internationale organisaties onder andere oproept om onderzoek te doen naar innovatieve financieringsconstructies. Hiermee moet het makkelijker worden om ook in opkomende economieën adequaat te reageren op de pandemie. Een van de constructies zijn de zogenaamde ‘vaccinatie bonds’ van de International Finance Facility for Immunisation.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.