Den Haag,
24
september
2015
|
08:10
Europe/Amsterdam

Rutger Zomer nieuwe CFO Aegon Nederland

Rutger Zomer (45) volgt als financieel topman Edgar Koning (63) op. Rutger zal als CFO verantwoordelijk zijn voor de balans en het financiële beleid van Aegon Nederland. Edgar blijft verbonden aan Aegon Nederland als Chief Investment Officer, in welke rol zijn brede kennis en ervaring op het gebied van beleggingen kan worden ingezet.

Aegon is de grootste pensioenverzekeraar van Nederland. Daarnaast verzorgt Aegon NL hypotheken, schadeverzekeringen, beleggingsverzekeringen, spaarproducten en levensverzekeringen voor 2,3 miljoen klanten. Wij bieden werkgelegenheid aan ruim 4300 medewerkers, van wie het grootste deel in Den Haag en Leeuwarden werkt.

Samenvatting

Rutger Zomer is per 1 oktober de nieuwe Chief Financial Officer van Aegon Nederland. Hiermee treedt een CFO uit eigen gelederen aan: na een loopbaan in accountancy en verzekeringen maakte Rutger vanaf 2007 onderdeel uit van het managementteam van het pensioenbedrijf van Aegon. In 2011 werd hij lid van het managementteam Financiën. Daarnaast is hij directeur van de snel groeiende Aegon Premiepensioeninstelling.

Deel deze release

Laatste nieuws