Den Haag,
23
november
2021
|
14:00
Europe/Amsterdam

Silver Starters: gratis leerprogramma voor ondernemende vijftigplussers

Samenvatting

Vijftigplussers zijn een snel groeiende groep startende ondernemers. Toch zijn er vrijwel geen startup-programma’s gericht op die doelgroep. Leyden Academy on Vitality and Ageing en Aegon organiseren daarom van 15 februari tot en met 7 juni 2022 Silver Starters, een gratis leerprogramma voor vijftigplussers die een eigen bedrijf willen opzetten. Eerdere edities hebben laten zien dat het programma de deelnemers niet alleen verder brengt in hun ondernemerschap, maar ook bijdraagt aan hun zelfvertrouwen.

In zestien weken leren de deelnemers de denkwijze en vaardigheden die nodig zijn om te onderzoeken of hun idee om een eigen bedrijf te beginnen levensvatbaar is. In een persoonlijk online leertraject krijgen de deelnemers inzicht in klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Met ondersteuning van coaches en experts werken ze naar zelfstandig ondernemerschap toe. Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers.

“Door Silver Starters realiseer ik me dat ik me in eerste instantie vooral moet richten op het probleem van de klant en niet op mijn oplossing!” - Marian (60 jaar)

Maatschappelijke winst

Het programma geeft deelnemers handvatten om hun idee onder de loep te nemen, indien wenselijk aan te passen en om te zetten in een eigen bedrijf. “Daarnaast zien we ook maatschappelijke winst; zo voelen deelnemers zich actiever, zijn ze beter voorbereid op hun toekomst en neemt hun zelfvertrouwen toe”, aldus onderzoeker dr. Jolanda Lindenberg van Leyden Academy. Dat deelnemers Silver Starters waarderen, blijkt wel uit enthousiaste reacties van deelnemers aan voorgaande edities: “Wat een enthousiaste en gemotiveerde mensen. Zoveel bevlogenheid, passie, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans.” - Eveline (50 jaar) “Het voordeel van deze cursus is dat het online is en dat je het in je eigen tempo kunt doen. Deze cursus is een van de beste die ik heb gedaan.” – Han (83 jaar)

Inschrijving geopend

De editie van Silver Starters die op 15 februari 2022 van start gaat, biedt ruimte aan honderd deelnemers. Meer informatie over het programma en inschrijving is te vinden op de website.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.