Den Haag,
05
november
2018
|
15:32
Europe/Amsterdam

Staatssecretaris Tamara van Ark bij Aegon op Equal Pay Day

Samenvatting

Ter gelegenheid van Equal Pay Day bezocht Tamara van Ark, staatssecretaris Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Aegon voor een rondetafelgesprek. Aanleiding was het onderzoek gelijke beloning dat momenteel bij Aegon plaatsvindt.

De gesprekspartners van de staatssecretaris waren: Marieke Schapers, directeur HR, Wendel Hofman, Aegon vrouwennetwerk en winnaar van de FNV Karin Adelmund prijs 2018, Mike Mansfield, Aegon Proud en Inge Uriot, Young Aegon.

Wendel Hofman krijgt FNV Karin Adelmund prijs

Tamara feliciteerde Wendel met de FNV Karin Adelmund prijs, die een erkenning is voor haar inzet voor onder andere gelijke beloning. Ze gaf Aegon een groot compliment voor zijn baanbrekendheid op het gebied van gelijke beloning. En ze noemde Aegon een voorbeeld voor velen. Wendel en Marieke lichtten op haar verzoek de totstandkoming van de cao toe, waarin ook gelijke beloning is opgenomen. Marieke gaf aan dat gelijke beloning niet alleen gaat over financiën, maar een bredere context heeft. Ook Future Fit zijn, blijven leren en voorbereid zijn op je pensioen zijn belangrijke onderwerpen.

Glazen plafond bij Aegon?

Op de vraag van Tamara of vrouwen binnen Aegon te maken hebben met het glazen plafond en de plakkerige vloer, gaf Wendel aan dat sommige vrouwen een zetje nodig hebben. Marieke antwoordde dat er op alle functieniveaus bij benoemingen naar wordt gestreefd om zoveel mogelijk een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Dus niet alleen man/vrouw, maar ook culturele achtergrond spelen daarbij een rol. Het is leuk om soms spannende benoemingen te doen, zei Marieke. Het geeft energie om mensen een kans te geven en te zien dat ze het dan vervolgens goed doen.

Tamara sloot haar bezoek af met te zeggen dat zij graag op de hoogte gehouden wil worden van de uitkomsten van het onderzoek. De resultaten worden begin volgend jaar bekend gemaakt.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release