Den Haag,
08
maart
2022
|
13:22
Europe/Amsterdam

Update over Russische en Belarussische investeringen na inval in Oekraïne

Samenvatting

Aegon heeft besloten dat het in de toekomst niet meer zal beleggen in bedrijven uit Rusland en Belarus en heeft zijn beleid voor verantwoord beleggen daarop aangepast. Dit beleid geldt voor alle beleggingen waarbij Aegon de volledige controle over het beheer heeft.

In aanvulling op wat Aegon NV eerder bekendmaakte rondom het beleid voor de eigen beleggingen die Aegon voor eigen rekening en risico houdt, heeft Aegon Nederland besloten om voor alle beleggingsproposities die hij aanbiedt aan klanten hetzelfde beleid te voeren als voor de eigen beleggingen. Dit betekent dat Aegon Nederland ook in de beleggingsproposities voor klanten geen beleggingen in Rusland en Belarus zal doen.

Het beleid voor verantwoord beleggen sloot beleggingen in elke vorm van Russische en Belarussische staatsobligaties al uit. Daarnaast kijkt Aegon, gezien de huidige uitzonderlijke omstandigheden, naar de mogelijkheden om bestaande beleggingen op verantwoorde wijze te verminderen, rekening houdend met de belangen van alle belanghebbenden. 

Deze besluiten zijn in lijn met de reactie van het internationale bedrijfsleven en de internationale sancties die aan Rusland zijn opgelegd na de inval in Oekraïne.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.