Den Haag,
14
oktober
2021
|
10:56
Europe/Amsterdam

Van Schulden naar Kansen: Weten wat werkt

Samenvatting

Het programma Van Schulden naar Kansen richt zich op armoede door problematische schulden. Nationale-Nederlanden en Aegon helpen met dit programma mensen die met deze schulden te maken hebben. De Hogeschool van Amsterdam onderzocht tussen 2016 en 2020 wat het effect is van de gesteunde projecten. De uitkomsten worden 25 november gepresenteerd op een congres.

Mensen in staat te stellen om zelf bewuste financiële keuzes te maken. Dát is Aegon haar missie. Daarom heeft Aegon Nederland zich in 2016 aangesloten bij het programma Van Schulden naar Kansen van de gelijknamige stichting, een initiatief van Nationale-Nederlanden. Daarbij vinden wij het belangrijk dat mensen écht iets hebben aan de projecten die worden ondersteund vanuit het programma. Daarom deed de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van Aegon en Nationale-Nederlanden onderzoek. Het doel van het onderzoek was beantwoording van de vragen: wat werkt? En, voor wie?

Congres

Op donderdag 25 november 2021 worden de resultaten van dit unieke onderzoek bekendgemaakt tijdens het congres ‘Van Schulden naar Kansen: weten wat werkt’. Het congres wordt georganiseerd door het Lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam. Op het congres staan de inzichten die het onderzoek heeft opgeleverd centraal. Klik hier voor meer informatie over het congresprogramma. Deelname aan het congres is kosteloos.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale financiële dienstverlener die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 255.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. 450.000 Mensen zijn voor schade en arbeidsongeschiktheid bij ons verzekerd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.