Den Haag,
31
oktober
2019
|
16:35
Europe/Amsterdam

Vier benoemingen op sleutelposities bij Aegon Nederland

Samenvatting

Per 1 januari vindt een verschuiving plaats in het senior management van Aegon Nederland. Om leiders met bewezen kwaliteiten op het gebied van ondernemerschap en management de kans te geven door te stromen, wordt Matthijs Hofstede benoemd tot directeur Hypotheken; Sibylla Bantema tot directeur Leven/Bescherming; Frank van Wessel directeur Schade Particulier; en Roos Dahmen directeur Financial Services.

De vier directeuren rapporteren direct aan het managementteam van Aegon Nederland en zijn alle vier op dit moment al als senior manager werkzaam bij Aegon. Hier hebben zij een sterk track record opgebouwd op het gebied van klantgerichtheid, leiderschap en ondernemerschap. Eerder deze maand werd reeds bekend dat Paul Everloo (COO Aegon Pensioen) per 1 april CEO wordt van Aegon-dochter TKP Pensioen in Groningen.

Maarten Edixhoven, CEO Aegon Nederland: “In de volle breedte van Aegon wordt gekeken naar mogelijkheden voor interne doorstroom. Ik ben heel blij dat hier nu deze mooie benoemingen van bewezen leiders uit zijn voortgekomen”. Alle benoemingen zijn nog onder voorbehoud van advies door de Centrale Ondernemingsraad (COR).

Nieuwe toekomst voor Pierco Zwart en Alex Dijkema

Met Alex Dijkema, thans directeur Leven/Bescherming, zijn we in gesprek over zijn volgende carrière stap. Pierco Zwart, op dit moment verantwoordelijk voor Financial Services, zal Aegon verlaten en zijn toekomstplannen de komende periode concreet zal gaan maken.

Maarten Edixhoven: “Pierco heeft lange tijd op inspirerende en zorgvuldige wijze leiding gegeven aan Financial Services en gezorgd voor een stabiel en krachtig bedrijfsonderdeel waar klanten centraal staan en dat veel potentieel heeft naar de toekomst. Hij heeft daarnaast een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van Payment & Payroll Services en het klantgericht maken van Credit Management. Wij wensen hem allemaal veel succes buiten Aegon en zullen op een later moment nog uitgebreid stilstaan bij zijn vertrek.”

Biografieën

Matthijs Hofstede

Matthijs Hofstede (1973) studeerde rechten in Groningen en vervulde daarna functies bij onder meer ABN AMRO en PA Consulting in de commercie en strategieontwikkeling. Sinds 2010 werkt Matthijs bij Aegon, eerst even als zelfstandig consultant en daarna als vaste kracht in het schadebedrijf. Vanaf 2013 doet hij dat als directeur voor Zakelijk, Volmacht en Beurs, en sinds 2015 is hij directeur Schadeverzekeringen Particulier. Matthijs is geboren in Nigeria en woonachtig in Baarn met zijn vrouw en drie zoons. Vanaf 1 januari 2020 is hij directeur Hypotheken.

Roos Dahmen

Roos Dahmen (1975) volgde na haar vwo-diploma de hbo-opleiding Office Management. Naast andere opleidingen behaalde ze haar MBA aan Nyenrode. Begonnen bij ABN AMRO, maakte ze een carrierewandeling door de financiële wereld, onder meer bij de Rabobank, Delta Lloyd en NN. Sinds 2018 werkt ze bij Aegon als senior manager BIS Finance & Bank. Roos woont in Utrecht, is getrouwd en houdt zich in haar vrije tijd onder meer bezig met vaste registrant zijn van de Kathedrale organist Utrecht, bos- en boomverzorging en golf. Vanaf 1 januari 2020 combineert zij haar huidige functie met die van enabling shared service owner van Financial Services.

Frank van Wessel

Frank van Wessel (1983) deed zijn master Economics aan Tilburg University. Daarna volgden leiderschapstrainingen aan onder meer De Baak en Nyenrode University. Carrière maakte hij vanaf 2009 bij Delta Lloyd Groep bij onder meer BeFrank, OHRA en Delta Lloyd als manager in business development, data & intelligence, sales & productontwikkeling en als chief digital officer. Ook had hij enkele jaren een webdesignbedrijf. Hij werkt sinds begin 2018 bij Aegon, waar hij verantwoordelijk is voor Aegon Klanten Service, Digital Services en Relatiedata Services. Frank woont samen in Amsterdam. Vanaf 1 januari 2020 is hij directeur Schade Particulier.

Sibylla Bantema

Sibylla Bantema (1971) studeerde Kwantitatieve Bedrijfseconomie in Groningen en rondde later een postdoctorale controllersopleiding af aan de Universiteit van Amsterdam. De geboren Leeuwardense werkt al sinds 1999 bij Aegon, waar ze begon als assistent controller en via diverse managementposities in de control- en finance-omgeving later directeur van het hypothekenbedrijf is geworden. Sibylla speelt saxofoon en piano, woont samen en heeft twee kinderen. Vanaf 1 januari 2020 is zij directeur Leven/Bescherming.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.