Den Haag,
31
augustus
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Willem van den Berg nieuwe Leven-directeur Aegon Nederland

Samenvatting

Willem van den Berg is benoemd tot de nieuwe managing director van het Levenbedrijf van Aegon Nederland. Zijn benoeming is onderdeel van de nieuwe structuur en strategie van Aegon Nederland waarbij de bedrijfsonderdelen hun eigen strategieën en operationele plannen ontwikkelen en uitvoeren.

Willem van den Berg (1977) heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is aansluitend gestart bij Aon Consulting. In 2004 maakte hij de overstap naar het hoofdkantoor van Aegon waar hij vanaf 2011 de afdeling Investor Relations leidde en hij sinds 2018 hoofd Global Finance Transformation is. Per 1 september begint hij als Managing Director Aegon Life en lid van het Management Team van Aegon Nederland. Onder het Levenbedrijf vallen Verzekerd Pensioen en Individueel Leven.

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Met de benoeming van Willem van den Berg is een belangrijke positie in ons Management Team vervuld. Willem is gedegen en enthousiast, en hij kent Aegon als geen ander. Ik ben enorm blij dat hij de vele ontwikkelingen in ons pensioen- en levenbedrijf gaat managen. Met oog voor de belangen van onze klanten, medewerkers en Aegon.”

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale financiële dienstverlener die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 255.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. 450.000 Mensen zijn voor schade en arbeidsongeschiktheid bij ons verzekerd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.