Den Haag,
09
augustus
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Wim van de Kraats benoemd tot Chief Risk Officer Aegon Nederland

Samenvatting

Wim van de Kraats is per 1 september 2022 benoemd tot Chief Risk Officer van Aegon Nederland. Hij wordt daarmee lid van de Management Board Aegon NL in een statutaire rol. Wim neemt het stokje over van Willem Horstmann die Aegon op 1 februari van dit jaar verliet. In de tussenliggende periode nam Martijn Tans als interim-CRO de werkzaamheden waar.

Wim van de Kraats is nu Head of Operational & Model Risk Management bij Aegon Group. Hij kwam in 2004 naar Aegon om operational risk management als nieuwe, groepsbrede functie op te zetten. In de afgelopen jaren heeft Wim verschillende risk management functies geleid, waaronder Model Validatie, Model Risk Management, Risk Governance, Internal Control en meer recentelijk werd IT Risk management aan zijn portefeuille toegevoegd. Vóór Aegon was Wim werkzaam bij Rabobank en PricewaterhouseCoopers.Wim van de Kraat Aegon NL

Cruciale functie

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Ik ben zeer gelukkig met de benoeming van Wim van de Kraats als Chief Risk Officer. Het maakt me trots dat we iemand voor deze positie in onze eigen organisatie hebben gevonden! Risk is voor ons bedrijf een cruciale functie. We moeten continu een afweging maken welke risico’s we mijden en welke we bewust aangaan. Dat wordt door onze klanten van ons verwacht en de CRO speelt daarom een belangrijke rol in ons management team. Wim brengt een brede ervaring in het risk domein. En door zijn eerdere rollen binnen Aegon Group heeft hij al veel kennis over Aegon Nederland.”

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.