Den Haag,
27
januari
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Klimaatactieplan Aegon

Zo werken wij naar nul netto CO2-uitstoot

Samenvatting

De gevolgen van klimaatverandering zijn al voelbaar, in ons eigen land en daarbuiten. Als een van de grootste financiële ondernemingen van Nederland, zijn wij ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben. Actie is nu nodig, niet pas in de toekomst. Wij willen een actieve rol spelen bij de klimaatuitdaging en onze klanten en de samenleving hierbij helpen. 

In ons Klimaatactieplan staan de stappen beschreven die we nemen en al hebben genomen om te komen tot een klimaatbestendige economie met een netto nul CO2-uitstoot in 2050. De toezeggingen die wij in ons actieplan doen zijn de volgende: 

  • Nu: €0 beleggingen in steenkool of niet-conventionele olie- en gasactiviteiten 
  • Uiterlijk 2025: €1 miljard aan nieuwe beleggingen in klimaatpositieve beleggingen, bijvoorbeeld in de infrastructuur van duurzame energie 
  • 2030: 50% minder CO2 door onze eigen activiteiten én activiteiten die door ons worden gefinancierd (ten opzichte van 2019) 
  • 2050: Netto nul CO2 door onze bedrijfsactiviteiten en beleggingen

In ons Klimaatactieplan beschrijven we hoe we dit gaan doen, welke stappen we nemen en wat we al hebben bereikt. 

Lees het Klimaatactieplan van Aegon Nederland 
The Climate Action Plan of Aegon Nederland is also available in English.

20170718_Aegon MH_roof 5 - solar panels

Wist je dat Aegon Nederland in totaal zo’n 100 miljard euro aan vermogen beheert? We gaan hier verantwoordelijk mee om. Hoe wij dit doen kun je lezen op de pagina verantwoord beleggen

In 2019 heeft Aegon, samen met ca 50 banken, verzekeraars, pensioenfondsen, vermogensbeheerders en hun koepelorganisaties, het Klimaatcommitment ondertekend. Het Klimaatcommitment is onderdeel van het Klimaatakkoord.

De zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.